Slide background
  • Client:
    Barchester
  • Sector:
    Healthcare
  • Type:
    Refurbishment
  • Procurement Method:
    Framework
  • Location:
    Stockton-On-Tees
  • Project Value:
    c £136,000.00

Project Description

Pacy & Wheatley Construction have been appointed a Care Home Refurbishment in Stockton-On-Tees for our repeat client, Barchester. The project involves a wide-ranging restoration to the 50-bed Care Centre facility. The refurbishment is to include alterations to the already existing reception, greeting spaces, selected bedrooms/bathrooms and the kitchen/dining areas.

The final outcome shall be an interior overhaul with new flooring covers, fresh decorative aspects, ceramic tiling to all bathrooms and plumbing and electrical furnishings upgrades and renewals throughout, in accordance with the Client’s WOW specification.

The works are part of our Client’s ‘WOW’ framework to improve the overall aesthetic vision of a vast array of the Companies’ Care facilities, nationally.

The Challenge

The Centre will remain in full occupancy, throughout the project, therefore, consideration will be ensured to all Residents, Staff and Visitors - with the objective of zero disruption to the services provided by the centre.

The location of the Home is in a built-up residential area, in the busy village of Billingham, therefore where possible, deliveries will be organised for quieter periods of the day to avoid delays to the programme and to minimise any potential disturbances to the local residents.